Technisch Calculator

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een technisch calculator voor de afdeling technische installaties (wtb).

Hou jij van puzzelen, cijfers en heb jij interesse in de installatietechniek? Dan is dit de perfecte baan voor jou!

Als 'calculator' zorg je voor een duidelijk overzicht van de (project)kosten en ben je verantwoordelijk voor het opstellen van een commercieel verkoopplan. Dat doe je samen met jouw collega’s middels een conceptontwerp met bijbehorende calculaties en offerte. In overleg met de sales collega’s in de buitendienst inventariseer je klantbehoeften en vertaal je wensen en behoeften naar een specificatie (sales support). Je vraagt offertes bij leveranciers aan en beoordeelt deze.  Binnen deze belangrijke rol overleg je regelmatig met jouw collega’s van het sales team, de projectleiders, afdeling inkoop en engineers. Je maakt kostprijs- en budgetverdelingen en houdt verkoopprijzen up-to-date. Daarnaast houd je contact met leveranciers om op de hoogte te blijven van productontwikkelingen en de laatste ontwikkelingen binnen je branche en zo ook de laatste normen en voorschriften. De interne functiebeschrijving/-benaming heet bij ons internal sales engineer.

Functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde, technische MBO+ opleiding richting werktuigbouwkunde, elektrotechniek of installatietechniek, HAS of Technische Bedrijfskunde
 • Bij voorkeur heb je affiniteit met de installatietechniek en de agro-industrie
 • Je werkt gestructureerd, bent accuraat en je houdt het overzicht
 • Uiteraard beschik je over goede communicatieve vaardigheden
 • Je beheerst de Nederlandse én Engelse taal in woord en geschrift
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, bent praktisch en commercieel ingesteld en klantbewust
 • Onze kernwaardes zijn: ondernemerschap, winnaarsmentaliteit, daadkracht en passie voor techniek. We hopen dat je je hierin kunt vinden.


Wat bieden wij?

We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij bieden jou een veelzijdige en afwisselende loopbaan in een snel groeiende, internationale organisatie met het hoofdkantoor in Horst,  te Limburg. Hét centrum van de internationale champignonbusiness. Wij zijn marktleider en daarmee een aantrekkelijke en uitdagende werkgever.


Je komt hier werken in een financieel gezond bedrijf met prima arbeidsvoorwaarden.  

Reeds enkele jaren op rij nemen wij plek 4 in in de top 100 van de NL-Maakindustrie. 

Wij zien graag dat onze medewerkers meegroeien in de organisatie en bieden daarom voldoende ontwikkelingsmogelijkheden. 

Wij bieden:

 • Een loopbaan waarin je kunt doen waarvoor je bent opgeleid: verkoopondersteuning, offertes, calculaties, meedenken, uitzoeken, oplossingen bieden
 • Gezellig verkoopteam
 • Doorgroeimogelijkheden, werken aan je persoonlijke ontwikkeling (POP)
 • Uitdaging en afwisseling in werkzaamheden
 • Werken met korte lijnen en weinig hiërarchie
 • Werken in de agribusiness
 • Een bedrijf met een eigen personeelsvereniging (PV), die regelmatig activiteiten organiseert (paintball, golf, bowlen, karten, foodtrucks...)
 • Productie in eigen huis; je ziet wat we hebben gemaakt en maakt daar deel van uit!
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Metaal & Techniek met een goede pensioensregeling.

Wij vinden persoonlijkheid belangrijker dan diploma's en ervaring, dus als jij niet helemaal voldoet aan bovenstaande vereisten maar als jij denkt dat jij het wel in je hebt om Christiaens Group te werken: Neem dan gerust contact op. Wij maken graag kennis met jou.Interesse?

Paul Bruynen is de Manager HR & Recruitment van Christiaens Group en jouw contactpersoon voor deze vacature. Voor aanvullende vragen kun je altijd contact met hem opnemen via: 077 - 399 9500. Uiteraard kun je ook je interesse kenbaar maken door op 'Reageer op deze vacature' te klikken.


Is ondernemerschap, winnaarsmentaliteit, daadkracht jou op het lijf geschreven? En heb jij passie voor techniek? Dan maken wij graag kennis met jou!