R&D Technician

Functieomschrijving

Christiaens Group is een organisatie die wereldwijd turnkey projecten realiseert in voornamelijk de champignonteelt en de afvalverwerking en specifiek in de compostering van reststromen. In Horst, het centrum van de internationale champignon business, zijn wij met onze producten marktleider en daarmee een aantrekkelijke en uitdagende werkgever voor de regio alsook daarbuiten. Ons bedrijf telt meer dan 100 medewerkers.

In de functie van R&D Technician (zeg maar machinebouwer, monteur) werk je samen in het R&D team, dat bestaat uit twee Engineers R&D, de eigenaar en team lead R&D en jijzelf.

Aan de hand van nieuwe innovaties en verbetervoorstellen bouw je prototype machines en aanverwante producten, op zowel mechanisch als ook elektro (besturingstechnisch) gebied. Deze werkzaamheden voer je grotendeels uit in de werkplaats (vanaf tekening/ontwerp tot en met testfase), maar kan ook op locatie bij de klant (wereldwijd) bij het inbedrijfstellen.

In de periode dat er geen R&D projecten zijn, werk je in de werkplaats mee aan onze standaard machines.

Werkzaamheden:

- tekening lezen

- lassen, samenstellen en monteren

- afstellen en testen

- opsporen en analyseren van storingen

- bewaken planning en oplevertijd

- meedenken over verbeteringen en aanpassingen.

Vereisten

  • Je bent in bezit van een MBO diploma, mechanisch, met kennis en ervaring van elektro (besturingstechniek) en hydrauliek. Een opleiding mechatronica zou perfect zijn.
  • Je hebt ruime ervaring met het bouwen van complete machines, transportsystemen, material handling systemen en installaties. Bij voorkeur heb je dit als monteur eerder gedaan in een R&D of prototype omgeving.
  • Je bent bereid om ook op locatie in het buitenland te werken. Afhankelijk van de fase waarin het project verkeert kan dat van een tot enkele weken zijn dat je weg bent van huis.
  • Je beheerst de Nederlandse én Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je bent praktisch ingesteld, toont ondernemerschap en daadkracht.