Purchaser (tactisch inkoper)

Functieomschrijving

Als inkoper ben je verantwoordelijk voor de inkoop van onderdelen voor de machinebouw en zorg je daarnaast voor het inkoopbeleid en de realisatie van inkoopdoelstellingen, -besparingen en -verbeteringen, zoals het structureren en optimaliseren van inkoopprocessen.

Je selecteert en onderhoudt contacten met externe relaties; leveranciers, voorkeursleveranciers en onderaannemers. Bij de onderhandelingen draag je bij aan de totstandkoming van de beste prijs, kwaliteit, leveranciersperformance en leverbetrouwbaarheid van de ingekochte goederen en diensten en leveranciers. Hiervoor selecteer je leveranciers gelet op behoeften vanuit de organisatie, kwaliteit, kosten en technische capabilities van de leveranciers. Vervolgens vraag je offertes aan, beoordeel je deze en bij een akkoord zet je ze om in contracten en vandaaruit in inkooporders (bestellingen). De inkooporders verwerk je in ons ERP-systeem Ridder IQ.  Je stelt inkoopdossiers op en houdt deze ook bij. 

Je rapporteert rechtstreeks aan de Manager Operations van Machines & Controls.

Voor deze functie zijn we op zoek naar een tactische inkoper met hands-on mentaliteit en goede onderhandelingstechnieken en -vaardigheden. 

Functievereisten

  • Je hebt een afgeronde MBO+ / HBO-opleiding, richting WTB of E. Eventueel aangevuld met Nevi 1.
  • Je hebt ervaring en een duidelijke affiniteit met inkoop in de maakindustrie of techniek en je beschikt over een hands-on mentaliteit
  • Je bent als persoon een relatiebouwer, communicatief sterk en een scherpe onderhandelaar met een goed gevoel voor cijfers
  • Je kan beleid, visie en ambitie omzetten in concrete resultaten
  • Je hebt ruime kennis van procedures en richtlijnen m.b.t. inkoop en de juridische gevolgen van overeenkomsten en contracten
  • Je bent in staat mensen positief te beïnvloeden
  • Je zoekt continue verbetering en je brengt een lijn aan in je werkzaamheden en in de samenwerking met je collega's
  • Je bent een open, no-nonsense type, oplossingsgericht en in het bezit van de gunfactor.
  • Naast de Nederlandse taal heb je een goede beheersing van de Engelse en de Duitse taal (pre).


Is ondernemerschap, winnaarsmentaliteit, daadkracht jou op het lijf geschreven? En heb jij passie voor techniek? Dan maken wij graag kennis met jou!


Interesse?

Paul Bruynen is de Manager HR & Recruitment van Christiaens Group en jouw contactpersoon voor deze vacature. Voor aanvullende vragen kun je altijd contact opnemen met hem opnemen via: 077 - 399 9500. Uiteraard kun je ook je interesse kenbaar maken door op 'Reageer op deze vacature' te klikken.