PLC Software Engineer

Functieomschrijving

Werken bij Christiaens Group betekent werken bij een wereldwijde leider in de agribusiness. Wij realiseren projecten van A tot Z voor de champignonteelt en composteringsmarkt op het gebied van machinebouwelektrotechniekinstallatietechniek en bouw. Van ontwerp en productie in eigen huis, tot levering, assemblage en installatie bij onze klanten op vijf continenten, wereldwijd.


Functie: PLC Software Engineer
Voor deze functie zoeken wij een medior/senior engineer, een kartrekker, die als software engineer verantwoordelijk is voor de software en besturingsprogramma's van zowel onze installaties als machines. Dit houdt in:


 • Schrijven van software (programmeren van PLC), configureren en het testen van de software en hardware voor de machinebesturingen, bedienpanelen, aandrijf- en veiligheidssystemen
 • Bij nieuwe ontwikkelingen het testen en optimaliseren in de werkplaats en de inbedrijfstelling van de installatie en machine op locatie bij de klant
 • Ondersteuning bieden aan service en onderhoud en bij nieuwe ontwikkelingen ook monteurs en medewerkers technische dienst begeleiden
 • Geven van input voor het schrijven van handleidingen
 • Verzorgen van een goede projectadministratie, documentatie en standaardisatie
 • Bewaken van de voortgang, planning, kwaliteit en informatievoorziening 
 • Ondersteunen van de verkoop- en inkoopafdeling bij vragen op het vakgebied
 • Assisteren bij de ontwikkeling van nieuwe producten of functionaliteit.


Wat bieden wij?

We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij bieden jou een veelzijdige en afwisselende loopbaan in een snel groeiende, internationale organisatie met het hoofdkantoor in Horst, Witveldweg 104-106, 5961 ND, te Limburg. Hét centrum van de internationale champignonbusiness. 


''Bij Christiaens Group ben je 90% van je tijd bezig met jouw vakgebied: engineering. Dat doe je niet alleen, maar samen met een jong en gezellig team.''

Jorn, engineer Christiaens Group

Wij zijn marktleider en daarmee een aantrekkelijke en uitdagende werkgever. Je komt hier werken in een financieel gezond bedrijf met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zien graag dat onze medewerkers meegroeien in de organisatie en bieden daarom voldoende ontwikkelingsmogelijkheden. Wij bieden:

 

 • Een loopbaan waarin je kunt doen waarvoor je bent opgeleid: software engineering
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Uitdaging en afwisseling in werkzaamheden
 • Werken met korte lijnen en weinig hiërarchie
 • Werken in de agribusiness
 • Productie in eigen huis
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met een goede pensioensregeling

Functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde hbo opleiding bij voorkeur in de richting elektrotechniek, mechatronica, besturingstechniek of industriële automatisering
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als software engineer (en ook als hardware engineer is een pre) in de industriële automatisering en bij voorkeur in de machinebouw
 • Je hebt ruime kennis van PLC/HMI systemen (Siemens S7 min. 5 jaar of Tia Portal min. 2 jaar), aandrijftechniek en industriële netwerken
 • Je hebt een flexibele werkinstelling en je bent bereid tot incidenteel reizen naar het buitenland (bij nieuwe ontwikkelingen)
 • Je werkt gestructureerd, bent analytisch, accuraat en je behoudt het overzicht
 • Je beheerst de Nederlandse én Engelse taal in woord en geschrift
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, bent praktisch ingesteld en klantbewust
 • Je past bij de kernwaarden van Christiaens Group: ondernemerschap, winnaarsmentaliteit, daadkracht en passie voor techniek 

Wij vinden persoonlijkheid net zo belangrijk als diploma's en ervaring, dus als jij niet helemaal voldoet aan bovenstaande vereisten maar als jij denkt dat jij het wel in je hebt om bij Christiaens Group te werken, neem dan gerust contact op. Wij maken graag kennis met jou.

 

Interesse?

Paul Bruynen is de  manager HR & Recruitment van Christiaens Group en jouw contactpersoon voor deze vacature. Voor aanvullende vragen kun je altijd contact met hem opnemen via: 077 - 399 9500. Uiteraard kun je ook je interesse kenbaar maken door op 'Reageer op deze vacature' te klikken.

 

Waar staan wij voor?

Ondernemerschap

Bij Christiaens Group stimuleren we ondernemerschap in alle functies. Vier karaktereigenschappen zijn daarin essentieel: pro-activiteit, verantwoordelijkheid, initiatief en resultaatgerichtheid. Onze medewerkers werken met commitment, lef en oog voor de toekomst. Wij streven altijd naar het beste resultaat, voor onszelf en voor onze klanten.

 

Winnaarsmentaliteit

De absolute wil om te winnen, die zit van binnen. Wij geloven in Product Leadership en om voorop te blijven lopen moet je keihard werken, goed luisteren en oplossingsgericht denken. Deze overtuiging stelt ons in staat om te innoveren en om superieure producten te blijven maken. Wij zijn trots op Christiaens Group en onze positie als marktleider.

 

Daadkracht

Wij mikken hoog maar blijven altijd met beide benen op de grond. We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij werken resultaatgericht en stoppen pas als onze klanten 100% tevreden zijn. Anderen praten, wij doen.

 

Passie voor techniek

Techniek zit in onze genen. Onze medewerkers hebben passie voor techniek en willen het eindproduct - waar ze elke dag aan bijdragen - ook kunnen zien. Met onze eigen engineering, productie en assemblage houden we het volledige productontwikkelingsproces in eigen huis. We bedenken, creëren, distribueren en implementeren over de hele wereld.

 

Bij onze klanten - uit verschillende culturen over de hele wereld – hebben wij een goede reputatie. Zij weten dat ze van ons op aankunnen. Ze verwachten niet dat wij in pak komen om te praten over ‘uitdagingen’, ze kennen onze medewerkers als mensen die de handen uit de mouwen steken en problemen ook écht oplossen. Hier zijn we trots op.


Is ondernemerschap, winnaarsmentaliteit, daadkracht jou op het lijf geschreven? En heb jij passie voor techniek? Dan maken wij graag kennis met jou!