(Leidinggevend) Monteur Elektrotechniek - Machines (Voorman)

Functieomschrijving

Ben je toe aan je volgende carrièrestap? Kom je nu niet verder, wil je meer verantwoordelijkheid en heb je de ambitie om mensen aan te sturen? Altijd al willen sleutelen aan prachtige machines binnen een bedrijf met 'de ouderwetse no-nonsense mentaliteit'?

Wordt dan onze nieuwe collega en kom werken bij een wereldwijde leider in de agribusiness!


Doel:

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de opbouw van het elektrotechnische deel van onze machines ten behoeve van de champignonteelt en compostering. Je bent het directe aanspreekpunt voor alle E-werkzaamheden en zorgt ervoor dat elke machine technisch compleet volgens order op planning naar de klant gaat. Naast de bekabeling doe je dit met name voor het besturingstechnische deel; deze taak bestaat uit het aansluiten en testen van schakelkasten, motoren en sensoren en het testen van de PLC softwarebesturingen. Je geeft leiding aan een team van max. 4 à 5 collega E-monteurs en daarnaast stuur je externe paneelbouwers aan. Je werkt zelfstandig, coördineert de werkzaamheden en maakt planning voor je team, maar je werkt ook samen met collega's van diverse andere disciplines. Je rapporteert aan je direct leidinggevende, de Production Leader.

 

Werkzaamheden:

Als elektro monteur machinebouw voer je zelfstandig elektrotechnische werkzaamheden uit aan klant specifieke machines en systemen. Je bent bekend met het lezen en interpreteren van elektrische schema’s van besturingskasten en schema’s voor de bekabeling van machines.

 

Je verzorgt en controleert de elektrotechnische installatie, bekabeling, het samenstellen en inbouwen van diverse elektrische componenten (besturingskasten, bedieningspanelen, sensoren en motoren) en het testen van de PLC-besturingen aan machines en systemen.

 

Verder ben je als elektro monteur betrokken bij het inregelen, afstellen en testen van de werking van componenten, machines en systemen en het opsporen van storingen en systeemfouten op elektronisch en softwarematig gebied ahv controle- en testvoorschriften voordat deze in bedrijf gesteld worden.

 

Je hebt frequent overleg met engineering m.b.t. mogelijke verbeteringen, aanpassingen of problemen die tijdens de montage, het testen of het inregelen aan de orde zijn.


Mocht je echter niet de ambitie hebben om leiding te geven, dan ben je als enthousiaste E-monteur uiteraard ook van harte welkom bij ons! 


Vereisten

 • Je hebt een afgeronde MBO-4 opleiding richting elektrotechniek c.q. industriële automatisering met minimaal 5 jaar werkervaring met elektrotechnische assemblage van machines en systemen.
 • Je beschikt over de juiste daadkracht en ondernemersmentaliteit om je team aan te sturen, werkzaamheden te plannen en je collega’s te begeleiden en motiveren
 • Vaardigheid in het lezen van (elektro)technische schema's
 • Je neemt initiatieven en je straalt betrokkenheid en enthousiasme uit. Uiteraard werk je gestructureerd, oplossingsgericht en ben je pragmatisch ingesteld.
 • Je hebt veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Tevens heb je de wil om je verder te ontwikkelen in je vakgebied.
 • Goede talenkennis, tenminste Nederlands en Engels.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B en VCA, of bereid deze VCA-opleiding te volgen. 


Wat bieden wij?

We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij bieden jou een veelzijdige en afwisselende loopbaan in een snel groeiende, internationale organisatie met het hoofdkantoor in Horst, Witveldweg 104-106, 5961 ND, te Limburg. Hét centrum van de internationale champignonbusiness.

Wij zijn marktleider en daarmee een aantrekkelijke en uitdagende werkgever. Je komt hier werken in een financieel gezond bedrijf met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zien graag dat onze medewerkers meegroeien in de organisatie en bieden daarom voldoende ontwikkelingsmogelijkheden. Wij bieden:

 • Een loopbaan waarin je kunt doen waarvoor je bent opgeleid: elektrotechniek!
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Uitdaging en afwisseling in werkzaamheden
 • Werken met korte lijnen en weinig hiërarchie
 • Werken in de agribusiness
 • Productie in eigen huis
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Metaal & Techniek met een goede pensioensregeling.


Interesse?

Paul Bruynen is manager HR & Recruitment van Christiaens Group en jouw contactpersoon voor deze vacature. Voor aanvullende vragen kun je altijd contact met hem opnemen via: 077 - 399 9500. Uiteraard kun je ook je interesse kenbaar maken door op 'Reageer op deze vacature' te klikken.


Waar staan wij voor?

Ondernemerschap

Bij Christiaens Group stimuleren we ondernemerschap in alle functies. Vier karaktereigenschappen zijn daarin essentieel: pro-activiteit, verantwoordelijkheid, initiatief en resultaatgerichtheid. Onze medewerkers werken met commitment, lef en oog voor de toekomst. Wij streven altijd naar het beste resultaat, voor onszelf en voor onze klanten.

Winnaarsmentaliteit

De absolute wil om te winnen, die zit van binnen. Wij geloven in Product Leadership en om voorop te blijven lopen moet je keihard werken, goed luisteren en oplossingsgericht denken. Deze overtuiging stelt ons in staat om te innoveren en om superieure producten te blijven maken. Wij zijn trots op Christiaens Group en onze positie als marktleider.

Daadkracht

Wij mikken hoog maar blijven altijd met beide benen op de grond. We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij werken resultaatgericht en stoppen pas als onze klanten 100% tevreden zijn. Anderen praten, wij doen.

Passie voor techniek

Techniek zit in onze genen. Onze medewerkers hebben passie voor techniek en willen het eindproduct - waar ze elke dag aan bijdragen - ook kunnen zien. Met onze eigen engineering, productie en assemblage houden we het volledige productontwikkelingsproces in eigen huis. We bedenken, creëren, distribueren en implementeren over de hele wereld.

Bij onze klanten - uit verschillende culturen over de hele wereld – hebben wij een goede reputatie. Zij weten dat ze van ons op aankunnen. Ze verwachten niet dat wij in pak komen om te praten over ‘uitdagingen’, ze kennen onze medewerkers als mensen die de handen uit de mouwen steken en problemen ook écht oplossen. Hier zijn we trots op.

Is ondernemerschap, winnaarsmentaliteit, daadkracht jou op het lijf geschreven? En heb jij passie voor techniek? Dan maken wij graag kennis met jou.