Internationaal Business Development Manager Afval

Functieomschrijving

Als Internationaal Business Development Manager (sales - accountmanager) houd je je bezig met het (wereldwijd) werven van nieuwe klanten (netwerken) en het behouden van bestaande klanten (relatiemanagement).

Je bent verantwoordelijk voor het verder vormgeven van de afvaltak binnen Christiaens Group en zo ook voor de winstgevendheid. Je zorgt voor marktbenadering, kennisopbouw en het ontwikkelen van nieuwe concepten. Zo zie je ook toe op marktontwikkeling en -kansen.

Je bent een kartrekker, die met visie sturing geeft aan het sales team afval. Binnen de organisatie overleg je met sales, engineering en directie.

Door jouw ‘entrepreneurial’ talent en gedrevenheid weet je verkoopkansen (new business) te creëren en offertes om te zetten in een order.

Je bent actief in de afvalverwerking en composteringsbranche.


Jouw belangrijkste werkzaamheden

 • Je initieert en benadert potentiële klanten voor het verkopen van producten en projecten van werktuigbouwkundige installaties, machines of bouwconcepten (bestaande en nieuwe) voor de afvaltak volgens het accountplan (lead generation).
 • Je bezoekt klanten en prospects en je onderhoudt bestaande klant- en leveranciersrelaties om de mogelijkheden, levervoorwaarden en kwaliteit te bespreken.
 • Je neemt deel aan beurzen en congressen.
 • Je sluit zelfstandig binnen vastgestelde budgetten contracten af en bewaakt hierbij de tariefstelling en de tariefontwikkelingen.
 • Je begeleidt en bewaakt de orderdoorstroom via het CRM systeem en ziet toe op een correcte uitvoering van de met de klant gemaakte afspraken. Je begeleidt het gehele aftersales traject.
 • Je geeft leiding aan het (deels nog op te zetten) sales team afval.
 • Je vertegenwoordigt de organisatie naar buiten toe en draagt onze visie " the power of combined experience " met passie en overtuiging uit.

Vereisten

Om in deze functie succesvol te zijn zoeken we iemand die over ondernemerschap, de juiste commerciële drive, doorzettingsvermogen, echte winnaarsmentaliteit en een gezonde dosis humor beschikt. Je bent resultaatgericht, hebt empathisch vermogen en overtuigingskracht. Je kunt goed samenwerken met verschillende collega’s en afdelingen.

 • Je hebt minimaal een MBO+ opleiding afgerond en beschikt over een aantal jaren aantoonbare verkoopervaring in de buitendienst. Ervaring en het hebben van een netwerk van bedrijven binnen de afvalbranche is een must.
 • Bij voorkeur heb je een technische opleiding genoten of in ieder geval affiniteit met techniek, en zo ook met het afvalverwerkingsproces.
 • De werkzaamheden doen zich voor, zowel in binnen- als buitenland. Reizen is dus een essentieel onderdeel van de functie. Gezien de afstand, zullen overnachtingen regelmatig noodzakelijk zijn. Omdat je regelmatig in het buitenland zit weet je je snel en eenvoudig aan te passen aan andere culturen.
 • Weten waar je over praat, verdiep je in de materie. Christiaens verkoopt vanuit techniek en minder vanuit ‘praatjes’. Klanten weten steeds meer wat ze willen en daar hoort een goed verhaal bij.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is derhalve vereist.


Wat bieden wij?

Een goed salaris en secundair arbeidsvoorwaardenpakket vinden wij vanzelfsprekend. Wat we minstens zo belangrijk vinden, is dat we je een afwisselende en uitdagende baan kunnen bieden in een organisatie die volop in beweging is. Onze platte organisatiestructuur draagt bij aan korte communicatielijnen. Onze sfeer is het beste te omschrijven als informeel, technisch, commitment, betrokkenheid en loyaliteit.


Zin om het samen met ons aan te pakken?

Reageer dan via de 'reageer op deze vacature' button. Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Paul Bruynen, manager HR & Recruitment, via tel.: 077 3999500.

Wij voeren de wervingsprocedure voor deze vacature in eigen beheer uit. Acquisitie door bureaus naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld en hierop wordt ook niet gereageerd.