Field Service Engineer

Functieomschrijving

Werken bij Christiaens Group betekent werken bij een wereldwijde leider in de agribusiness. Wij realiseren projecten van A tot Z voor de champignonteelt en composteringsmarkt op gebied van machinebouwelektrotechniekinstallatietechniek en bouw. Van ontwerp en productie in eigen huis, tot levering, assemblage en installatie bij onze klanten op vijf continenten.

 

Functie: Service Engineer

Als Field Service Engineer (service monteur buitendienst - internationaal) ben je verantwoordelijk voor de installatie en de start-up van onze machines bij onze klanten en de service en het onderhoud ervan. Ook ben je verantwoordelijk voor het opleiden van lokale technici en operators.

Daarnaast houd je je ook bezig met:

 • Het verhelpen en oplossen van storingen of problemen aan machines, elektrische aandrijvingen of eventuele randapparatuur.
 • Het uitvoeren van aanpassingen en wijzigingen aan de machines.
 • Het verrichten van preventief onderhoud volgens vastgestelde normen en eigen werkervaring.
 • Het verlenen van technische support aan de klanten.

Je reist de hele wereld over en bent vaak het gezicht van Christiaens Group bij de klant. Afwisseling genoeg: soms ben je verantwoordelijk voor de installatie van een compleet nieuwe machine, soms moet je naar klant vanwege een complexe technische storing. Die storing kan zowel mechanisch, elektrisch als besturingstechnisch van aard zijn.

Houd er rekening mee, zeker door de coronamaatregelen, dat je niet meteen kunt gaan reizen naar onze klanten. Ook zul je intern eerst onze machines moeten leren kennen, alvorens wij jou zelfstandig op pad sturen om inbedrijfstellen en storingen op te pakken.

Functievereisten

 • Mbo+ werk- en denkniveau (mechatronica, besturingstechniek, elektrotechniek) met minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van serviceverlening en onderhoud
 • Dat geldt ook voor kennis rondom PLC software - Siemens S7 - Tia Portal (geen programmeerwerk, maar wel kunnen uitlezen, configuratie - aanpassingen doen)
 • Praktische kennis van machinebouw (mechanisch) en hydrauliek is een pre. 
 • Ervaring met het onafhankelijk werken op locatie in het buitenland, en kennis van Fancom (klimaat) is een pre.
 • We verwachten dat je creatief en oplossingsgericht bent, initiatief neemt en efficiënt en pragmatisch werkt
 • Flexibele instelling en bereidheid om zowel internationaal als buiten de reguliere werktijden (inclusief reistijd) werkzaam te zijn (tot 70%)
 • Je straalt betrokkenheid en enthousiasme uit
 • Je beheerst de Nederlandse én Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij?

We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij bieden jou een veelzijdige en afwisselende loopbaan in een snel groeiende, internationale organisatie met het hoofdkantoor in Horst, Witveldweg 104-106, 5961 ND, te Limburg. Hét centrum van de internationale champignonbusiness.


"Onze medewerkers staan bekend als mensen die de handen uit de mouwen steken en problemen ook écht oplossen. Hier zijn we trots op".

Bob Jacobs - Service Coördinator


Wij zijn marktleider en daarmee een aantrekkelijke en uitdagende werkgever. Je komt hier werken in een financieel gezond bedrijf met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zien graag dat onze medewerkers meegroeien in de organisatie en bieden daarom voldoende ontwikkelingsmogelijkheden. Wij bieden:


 • Een loopbaan waarin je kunt doen waarvoor je bent opgeleid: service engineering en problemen oplossen
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Uitdaging en afwisseling in werkzaamheden
 • Werken met korte lijnen en weinig hiërarchie
 • Werken in de agribusiness
 • Productie in eigen huis
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Metaal & Techniek (functiegroep 8 - 10) met een goede pensioensregeling


Interesse?

Paul Bruynen is de manager HR & Recruitment van Christiaens Group en jouw contactpersoon voor deze vacature. Voor aanvullende vragen kun je altijd contact met hem opnemen via: 077 - 399 9500. Uiteraard kun je ook je interesse kenbaar maken door op 'Reageer op deze vacature' te klikken.

 

Waar staan wij voor?

Ondernemerschap

Bij Christiaens Group stimuleren we ondernemerschap in alle functies. Vier karaktereigenschappen zijn daarin essentieel: pro-activiteit, verantwoordelijkheid, initiatief en resultaatgerichtheid. Onze medewerkers werken met commitment, lef en oog voor de toekomst. Wij streven altijd naar het beste resultaat, voor onszelf en voor onze klanten.

 

Winnaarsmentaliteit

De absolute wil om te winnen, die zit van binnen. Wij geloven in Product Leadership en om voorop te blijven lopen moet je keihard werken, goed luisteren en oplossingsgericht denken. Deze overtuiging stelt ons in staat om te innoveren en om superieure producten te blijven maken. Wij zijn trots op Christiaens Group en onze positie als marktleider.

 

Daadkracht

Wij mikken hoog maar blijven altijd met beide benen op de grond. We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij werken resultaatgericht en stoppen pas als onze klanten 100% tevreden zijn. Anderen praten, wij doen.

 

Passie voor techniek

Techniek zit in onze genen. Onze medewerkers hebben passie voor techniek en willen het eindproduct - waar ze elke dag aan bijdragen - ook kunnen zien. Met onze eigen engineering, productie en assemblage houden we het volledige productontwikkelingsproces in eigen huis. We bedenken, creëren, distribueren en implementeren over de hele wereld.

 

Bij onze klanten - uit verschillende culturen over de hele wereld – hebben wij een goede reputatie. Zij weten dat ze van ons op aankunnen. Ze verwachten niet dat wij in pak komen om te praten over ‘uitdagingen’, ze kennen onze medewerkers als mensen die de handen uit de mouwen steken en problemen ook écht oplossen. Hier zijn we trots op. 

Is ondernemerschap, winnaarsmentaliteit, daadkracht jou op het lijf geschreven? En heb jij passie voor techniek? Dan maken wij graag kennis met jou!