Engineer Machines (Mechanical)

Functieomschrijving

Wat zou je ervan vinden om onze nieuwe tekenaar engineer/constructeur machines te worden? Wij ontwerpen, engineeren, produceren en stellen machines in bedrijf bij onze klanten, die actief zijn in champignonbusiness en composteringsmarkt, wereldwijd op vijf continenten. We leiden je op tot zgn. producteigenaar, wij noemen dat beheerder, van een x-aantal machines en zorgen daarmee voor een juiste standaardisatie en borging van kwaliteit. Ben je op zoek naar een tweede stap in je carrière en wil je een significante bijdrage leveren aan de engineering van onze machines?


Werken bij Christiaens Group betekent werken bij een wereldwijde leider in de agribusiness. Wij realiseren projecten van A tot Z voor de champignonteelt en composteringsmarkt op gebied van machinebouw, elektrotechniek, installatietechniek en bouw. Van ontwerp en productie in eigen huis, tot levering, assemblage en installatie bij onze klanten op vijf continenten.


Functie: mechanical engineer machines

In deze functie ontwerp, teken en engineer je machines ten behoeve van projecten voor de champignonteelt, compostering en afval. 

Je voert overleg met en verzamelt de benodigde informatie vanuit de (pre-)engineering, afdeling verkoop, van het hoofd engineering, het projectteam, klanten en leveranciers. Vervolgens werk je globaal het ontwerp uit en maak je de concept- en werkplaatstekeningen in opdracht. Je ondersteunt de projectleider en geeft technisch advies. Je voert berekeningen uit van machineonderdelen en bepaalt materialen en maatvoering. In detail teken je dan de gehele machine uit, maak je overzichtstekeningen van onderdelen van de machine en maak je aansluitend de productie-, as built en revisietekeningen. Je beheert het technisch dossier, werkt aan verbetervoorstellen en standaardisatie van producten en werkwijzen. In samenspraak met de werkvoorbereiding maak je werktekeningen en instellijsten voor de werkplaats en begeleid en ondersteun je productie en montage. Je registreert en administreert je eigen werkzaamheden, stelt materiaallijsten op, je voert stuklijsten in in het ERP-systeem en je voert calculaties uit. Indien van toepassing maak je een risico-inventarisatie en gebruikershandleiding en geef je input voor het maken van de beschrijvingen van de machines en de werking ervan. Stuklijsten voer je in in het ERP-systeem.

Als laatste ben je als key user aanspreekpunt en verantwoordelijk voor Inventor Content Center en applicatiebeheer.

Vereisten

 • Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding richting werktuigbouwkunde (wtb)/mechanical  engineering 
 • Je hebt praktische ervaring met Inventor 3D (of een vergelijkbaar pakket) en stuklijsten beheer
 • Key user Inventor Content Center is een pre
 • Je hebt 3-5 jaar ervaring bij voorkeur opgedaan binnen de machinebouw
 • Je beheerst de Nederlandse én Engelse taal in woord en geschrift
 • Je straalt betrokkenheid en enthousiasme uit naar het team
 • Je neemt actief deel aan het afdelingsoverleg
 • Uiteraard werk je gestructureerd en ben je pragmatisch ingesteld.


Wat bieden wij?

We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij bieden jou een veelzijdige en afwisselende loopbaan in een snel groeiende, internationale organisatie met het hoofdkantoor in Horst, Witveldweg 104-106, 5961 ND, te Limburg. Hét centrum van de internationale champignonbusiness. Wij zijn marktleider en daarmee een aantrekkelijke en uitdagende werkgever. 


Je komt hier werken in een financieel gezond bedrijf met prima arbeidsvoorwaarden. Wij zien graag dat onze medewerkers meegroeien in de organisatie en bieden daarom voldoende ontwikkelingsmogelijkheden. Wij bieden:

 • Een loopbaan waarin je kunt doen waarvoor je bent opgeleid: engineering
 • Doorgroeimogelijkheden, werken aan je persoonlijke ontwikkeling (POP)
 • Uitdaging en afwisseling in werkzaamheden
 • Werken met korte lijnen en weinig hiërarchie
 • Werken in de agribusiness
 • Productie in eigen huis; je ziet wat je hebt ontworpen!
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Metaal & Techniek met een goede pensioensregeling

Wij vinden persoonlijkheid belangrijker dan diploma's en ervaring, dus als jij niet helemaal voldoet aan bovenstaande vereisten maar als jij denkt dat jij het wel in je hebt om Christiaens Group te werken: Neem dan gerust contact op. Wij maken graag kennis met jou. 


Interesse?

Paul Bruynen is de Manager HR & Recruitment van Christiaens Group en jouw contactpersoon voor deze vacature. Voor aanvullende vragen kun je altijd contact met hem opnemen via: 077 - 399 9500. Uiteraard kun je ook je interesse kenbaar maken door op 'Reageer op deze vacature' te klikken.


Waar staan wij voor?

Ondernemerschap

Bij Christiaens Group stimuleren we ondernemerschap in alle functies. Vier karaktereigenschappen zijn daarin essentieel: pro-activiteit, verantwoordelijkheid, initiatief en resultaatgerichtheid. Onze medewerkers werken met commitment, lef en oog voor de toekomst. Wij streven altijd naar het beste resultaat, voor onszelf en voor onze klanten.

Winnaarsmentaliteit

De absolute wil om te winnen, die zit van binnen. Wij geloven in Product Leadership en om voorop te blijven lopen moet je keihard werken, goed luisteren en oplossingsgericht denken. Deze overtuiging stelt ons in staat om te innoveren en om superieure producten te blijven maken. Wij zijn trots op Christiaens Group en onze positie als marktleider.

Daadkracht

Wij mikken hoog maar blijven altijd met beide benen op de grond. We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij werken resultaatgericht en stoppen pas als onze klanten 100% tevreden zijn. Anderen praten, wij doen.

Passie voor techniek

Techniek zit in onze genen. Onze medewerkers hebben passie voor techniek en willen het eindproduct - waar ze elke dag aan bijdragen - ook kunnen zien. Met onze eigen engineering, productie en assemblage houden we het volledige productontwikkelingsproces in eigen huis. We bedenken, creëren, distribueren en implementeren over de hele wereld.

Bij onze klanten - uit verschillende culturen over de hele wereld – hebben wij een goede reputatie. Zij weten dat ze van ons op aankunnen. Ze verwachten niet dat wij in pak komen om te praten over ‘uitdagingen’, ze kennen onze medewerkers als mensen die de handen uit de mouwen steken en problemen ook écht oplossen. Hier zijn we trots op.


Is ondernemerschap, winnaarsmentaliteit, daadkracht jou op het lijf geschreven?  En heb jij passie voor techniek? Dan maken wij graag kennis met jou!