Engineer Construction (Bouwkundig Tekenaar)

Functieomschrijving

Werken bij Christiaens Group betekent werken bij een wereldwijde leider in de agribusiness. Wij realiseren projecten van A tot Z voor de champignonteelt en composteringsmarkt op gebied van machinebouw, elektrotechniek, installatietechniek én bouw. Van ontwerp en productie in eigen huis, tot levering, assemblage en installatie bij onze klanten op vijf continenten.


De functie van bouwkundig tekenaar - engineer kent drie verschillende rollen. Afhankelijk van je ervaring en interesses vervul je een of een combinatie van pre-engineer, detail-engineer en/of werkvoorbereider.


Pre-Engineer Bouw

Aan de hand van de informatie die je verzamelt van (pre-) engineering, projectleiding, verkoop, klanten en leveranciers ben je als Pre-Engineer Bouw verantwoordelijk voor het vervaardigen van lay-out/overzichtstekeningen die voldoen aan de NEN normen, richtlijnen en aan lokaal geldende eisen. Waarbij het zoveel mogelijk handhaven van het standaardconcept van groot belang is. Daarnaast ben je als Pre-Engineer Bouw mede verantwoordelijk voor de integrale afstemming van de verschillende disciplines: machinebouw, elektrotechniek en installatietechniek en draag je gegevens over aan de Detail-Engineer Bouw.


Detail-Engineer Bouw

Als Detail-Engineer Bouw verwerk je de verkregen gegevens van de Pre-Engineer Bouw tot productie-, as built- en revisietekeningen van gebouwdelen/samenstellingen/onderdelen, waarbij de standaard gehandhaafd dient te worden. Je maakt instellijsten voor de werkplaats, je begeleidt en ondersteunt bij de productie en montage. Daarnaast ben je als Detail-Engineer Bouw verantwoordelijk voor het standaardiseren van gebouwdelen/samenstellingen/onderdelen, het optimaliseren van de standaarden, het doorvoeren van verbetervoorstellen, het beheren van het technisch dossier en tot slot draag je een steentje bij aan het optimaliseren van het automatiseringsproces.


Werkvoorbereider Bouw

Het takenpakket van de Werkvoorbereider Bouw bestaat voornamelijk uit het genereren van stuklijsten afkomstig van de door de Detail-Engineer Bouw geproduceerde productietekeningen en deze gereed maken voor productie en transport. Je vraagt offertes aan bij leveranciers en maakt inkoopopdrachten gereed. Daarnaast zorg je als Werkvoorbereider Bouw dat de productiemappen voorzien worden van alle benodigde gegevens voor de productie en transport en tot slot draag je ook een steentje bij aan het optimaliseren van het automatiseringsproces.''Bij Christiaens Group ben je 90% van je tijd bezig met jouw vakgebied: engineering. Dat doe je niet alleen, maar samen met een jong en gezellig team.''

Nelis, engineer Christiaens GroupVereisten

 • Wij zoeken een nieuwe collega met een afgeronde opleiding op minimaal mbo-niveau, richting Bouwkunde of Staalbouw(constructies)
 • Je hebt praktische ervaring met Autocad en bij voorkeur ook met 3D, zoals Inventor of Navisworks
 • We zijn niet op zoek naar een ontwerper of architect, veelal wat we maken is standaard 
 • Affiniteit met de agribusiness is gewenst
 • Je kunt zelfstandig werken maar bent ook een teamplayer; samenwerken met diverse disciplines zoals engineering, projectleiding, de workshop manager en manager operations construction & technical installations
 • Wij verwachten dat je gestructureerd werkt en het overzicht behoudt 
 • Je past bij de kernwaarden ondernemerschap, winnaarsmentaliteit, daadkracht en passie voor techniek van Christiaens Group (zie toelichting hieronder)
 • Je versterkt de goede werksfeer binnen het team
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Wij vinden persoonlijkheid net zo belangrijker als diploma's en ervaring. Dus als jij niet helemaal voldoet aan bovenstaande vereisten maar als jij denkt dat jij het wel in je hebt om Christiaens Group te werken: neem dan gerust contact op. Wij maken graag kennis met jou.


Wat bieden wij?

We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij bieden jou een veelzijdige en afwisselende loopbaan in een snel groeiende, internationale organisatie met het hoofdkantoor in Horst, te Limburg. Hét centrum van de internationale champignonbusiness.


Wij zijn marktleider en daarmee een aantrekkelijke en uitdagende werkgever. Je komt hier werken in een financieel gezond bedrijf met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zien graag dat onze medewerkers meegroeien in de organisatie en bieden daarom voldoende ontwikkelingsmogelijkheden. Wij bieden:


 • Een loopbaan waarin je kunt doen waarvoor je bent opgeleid: bouw!
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Uitdaging en afwisseling in werkzaamheden
 • Werken met korte lijnen en weinig hiërarchie
 • Werken in de agribusiness
 • Productie in eigen huis
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Metaal & Techniek met een goede pensioensregeling

Interesse?

Paul Bruynen is de manager HR & Recruitment van Christiaens Group en jouw contactpersoon voor deze vacature. Voor aanvullende vragen kun je altijd contact met hem opnemen via: 077 - 399 9500. Uiteraard kun je ook je interesse kenbaar maken door op 'Reageer op deze vacature' te klikken.


Waar staan wij voor?

Ondernemerschap

Bij Christiaens Group stimuleren we ondernemerschap in alle functies. Vier karaktereigenschappen zijn daarin essentieel: pro-activiteit, verantwoordelijkheid, initiatief en resultaatgerichtheid. Onze medewerkers werken met commitment, lef en oog voor de toekomst. Wij streven altijd naar het beste resultaat, voor onszelf en voor onze klanten.


Winnaarsmentaliteit

De absolute wil om te winnen, die zit van binnen. Wij geloven in Product Leadership en om voorop te blijven lopen moet je keihard werken, goed luisteren en oplossingsgericht denken. Deze overtuiging stelt ons in staat om te innoveren en om superieure producten te blijven maken. Wij zijn trots op Christiaens Group en onze positie als marktleider.


Daadkracht

Wij mikken hoog maar blijven altijd met beide benen op de grond. We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij werken resultaatgericht en stoppen pas als onze klanten 100% tevreden zijn. Anderen praten, wij doen.


Passie voor techniek

Techniek zit in onze genen. Onze medewerkers hebben passie voor techniek en willen het eindproduct - waar ze elke dag aan bijdragen - ook kunnen zien. Met onze eigen engineering, productie en assemblage houden we het volledige productontwikkelingsproces in eigen huis. We bedenken, creëren, distribueren en implementeren over de hele wereld.


Bij onze klanten - uit verschillende culturen over de hele wereld – hebben wij een goede reputatie. Zij weten dat ze van ons op aankunnen. Ze verwachten niet dat wij in pak komen om te praten over ‘uitdagingen’, ze kennen onze medewerkers als mensen die de handen uit de mouwen steken en problemen ook écht oplossen. Hier zijn we trots op.


Is ondernemerschap, winnaarsmentaliteit, daadkracht jou op het lijf geschreven? En heb jij passie voor techniek? Dan maken wij graag kennis met jou.