Bouwkundig Tekenaar Engineer Constructeur

Omschrijving

Werken bij Christiaens Group betekent werken bij een wereldwijde leider in de agribusiness. Wij realiseren projecten van A tot Z voor de champignonteelt en composteringsmarkt op gebied van machinebouw, elektrotechniek, installatietechniek en bouw. Van ontwerp en productie in eigen huis, tot levering, assemblage en installatie bij onze klanten op vijf continenten.


Functie: Bouwkundig Tekenaar Engineer Constructeur

Als bouwkundig tekenaar engineer constructeur ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, tekenen en de werkvoorbereiding van gebouwen en bouwkundige installaties ten behoeve van (wereldwijde) bouwprojecten op het gebied van champignonteelt en compostering.


Aan de hand van de informatie die je verzamelt van (pre-)engineering, projectleiding, verkoop, klanten en leveranciers werk je globaal het ontwerp uit en maak je concepttekeningen (die voldoen aan NEN normen richtlijnen en aan lokaal geldende eisen). Je voert berekeningen uit t.b.v. gebouwdelen en bepaalt de materialen en maatvoering.


''Bij Christiaens Group ben je 90% van je tijd bezig met jouw vakgebied: engineering. Dat doe je niet alleen, maar samen met een jong en gezellig team.''

Nelis, engineer Christiaens GroupJe tekent in detail de gehele bouw uit en maakt overzichtstekeningen van onderdelen van het gebouw. Je maakt lay-outs, productie-, as built- en revisietekeningen. Naast het beheer van het technisch dossier werk je aan verbetervoorstellen en standaardisatie van producten en werkwijzen.


Je maakt werktekeningen en instellijsten voor de werkplaats, je begeleidt en ondersteunt bij de productie en montage, stelt materiaallijsten op, vraagt offertes op bij leveranciers, maakt inkoopopdrachten gereed en voert calculaties uit. Voorts maak je een risico-inventarisatie en gebruikershandleiding (indien van toepassing) plus het mede beschrijven van de installatie en de werking daarvan.


Wat bieden wij?

We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij bieden jou een veelzijdige en afwisselende loopbaan in een snel groeiende, internationale organisatie met het hoofdkantoor in Horst, Witveldweg 104-106, 5961 ND, te Limburg. Hét centrum van de internationale champignonbusiness. 


Wij zijn marktleider en daarmee een aantrekkelijke en uitdagende werkgever. Je komt hier werken in een financieel gezond bedrijf met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zien graag dat onze medewerkers meegroeien in de organisatie en bieden daarom voldoende ontwikkelingsmogelijkheden. Wij bieden:


 • Een loopbaan waarin je kunt doen waarvoor je bent opgeleid: engineering
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Uitdaging en afwisseling in werkzaamheden
 • Werken met korte lijnen en weinig hiërarchie
 • Werken in de agribusiness
 • Productie in eigen huis
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Metaal & Techniek met een goede pensioensregeling

Vereisten

 • Je past bij de kernwaarden ondernemerschapwinnaarsmentaliteitdaadkracht en passie voor techniek van Christiaens Group (zie toelichting hieronder)
 • Je versterkt de goede werksfeer binnen het team
 • Wij zoeken een medior/senior, een kartrekker, met een afgeronde opleiding op minimaal mbo-niveau (bij voorkeur hbo), richting Bouwkunde met affiniteit voor installatietechniek (is een pre)
 • Je hebt praktische ervaring met Autocad en bij voorkeur ook met 3D, zoals Revit of Inventor
 • Affiniteit met de agribusiness is gewenst
 • Je kunt zelfstandig werken maar bent ook een teamplayer; samenwerken met diverse disciplines zoals pre-engineering, projectleiding, de workshop manager en manager operations construction & technical installations
 • Wij verwachten dat je gestructureerd werkt en het overzicht behoudt 
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je bent praktisch en pragmatisch ingesteld.

Wij vinden persoonlijkheid net zo belangrijker als diploma's en ervaring. Dus als jij niet helemaal voldoet aan bovenstaande vereisten maar als jij denkt dat jij het wel in je hebt om Christiaens Group te werken: neem dan gerust contact op. Wij maken graag kennis met jou.


Interesse?

Paul Bruynen is manager HR & Recruitment van Christiaens Group en jouw contactpersoon voor deze vacature. Voor aanvullende vragen kun je altijd contact met hem opnemen via: 077 - 399 9500. Uiteraard kun je ook je interesse kenbaar maken door op 'Reageer op deze vacature' te klikken.


Waar staan wij voor?

Ondernemerschap

Bij Christiaens Group stimuleren we ondernemerschap in alle functies. Vier karaktereigenschappen zijn daarin essentieel: pro-activiteit, verantwoordelijkheid, initiatief en resultaatgerichtheid. Onze medewerkers werken met commitment, lef en oog voor de toekomst. Wij streven altijd naar het beste resultaat, voor onszelf en voor onze klanten.


Winnaarsmentaliteit

De absolute wil om te winnen, die zit van binnen. Wij geloven in Product Leadership en om voorop te blijven lopen moet je keihard werken, goed luisteren en oplossingsgericht denken. Deze overtuiging stelt ons in staat om te innoveren en om superieure producten te blijven maken. Wij zijn trots op Christiaens Group en onze positie als marktleider.


Daadkracht

Wij mikken hoog maar blijven altijd met beide benen op de grond. We zijn een familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij werken resultaatgericht en stoppen pas als onze klanten 100% tevreden zijn. Anderen praten, wij doen.


Passie voor techniek

Techniek zit in onze genen. Onze medewerkers hebben passie voor techniek en willen het eindproduct - waar ze elke dag aan bijdragen - ook kunnen zien. Met onze eigen engineering, productie en assemblage houden we het volledige productontwikkelingsproces in eigen huis. We bedenken, creëren, distribueren en implementeren over de hele wereld.


Bij onze klanten - uit verschillende culturen over de hele wereld – hebben wij een goede reputatie. Zij weten dat ze van ons op aankunnen. Ze verwachten niet dat wij in pak komen om te praten over ‘uitdagingen’, ze kennen onze medewerkers als mensen die de handen uit de mouwen steken en problemen ook écht oplossen. Hier zijn we trots op.


Onze andere vacatures

Ook onze andere vacatures bekijken? Hieronder een overzicht van de vacatures die momenteel verder beschikbaar zijn:Is ondernemerschap, winnaarsmentaliteit, daadkracht jou op het lijf geschreven? En heb jij passie voor techniek? Dan maken wij graag kennis met jou.