Allround Monteur Machinebouw

Functieomschrijving

Christiaens Group is een organisatie die wereldwijd turnkey projecten realiseert in voornamelijk de champignonteelt en de afvalverwerking en specifiek in de compostering van reststromen. In Horst, het centrum van de internationale champignon business, zijn wij met onze producten marktleider en daarmee een aantrekkelijke en uitdagende werkgever voor de regio alsook daarbuiten. Ons bedrijf telt meer dan 100 medewerkers.

In de functie van allround monteur (montagemedewerker/samensteller/monteur/lasser machinebouw) ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig en af werktekening voorbewerken en samenstellen van machines. Dit houdt in:

- Montagewerkzaamheden
- Het toepassen van jouw technische mechanische kennis op het gebied van: hydrauliek, pneumatiek, mechatronica. (De volledige bekabeling wordt overigens door onze elektromonteurs gedaan)
- Constructiedelen m.b.v. MIG/MAG samenstellen en lassen
- Tekeningen lezen.
- Het bedienen van specifieke machines en lasapparatuur.


Naast bovengenoemde werkzaamheden kun je (afhankelijk van jouw kennis, kunde en ervaring) ook worden ingezet als R&D Technician (zeg maar machinebouwer, monteur R&D) en werk je samen in het R&D team, dat bestaat uit twee Engineers R&D, de eigenaar en team lead R&D en jijzelf.

Aan de hand van nieuwe innovaties en verbetervoorstellen bouw je prototype machines en aanverwante producten, op zowel mechanisch als ook elektro (besturingstechnisch samen met de elektro-monteurs) gebied. Deze werkzaamheden voer je grotendeels uit in de werkplaats (vanaf tekening/ontwerp tot en met testfase), maar kan ook op locatie bij de klant (wereldwijd) bij het inbedrijfstellen.

Werkzaamheden:

- tekening lezen

- lassen, bank/constructiewerkzaamheden, samenstellen

- montage

- afstellen en testen

- opsporen en analyseren van storingen

- bewaken planning en oplevertijd

- meedenken over verbeteringen en aanpassingen.


Kortom: we zoeken een allround (mechanisch) monteur die werkzaam is aan de bouw van onze (standaard) machines, en die daarnaast ingezet kan worden op R&D projecten.

Functievereisten

  • Je bent in bezit van een MBO diploma, mechanisch, met kennis en ervaring van elektro (besturingstechniek) en hydrauliek. Een opleiding mechatronica zou perfect zijn.
  • Je hebt ruime ervaring met het bouwen van complete machines, transportsystemen, material handling systemen en installaties. Bij voorkeur heb je dit als monteur eerder gedaan in een R&D of prototype omgeving.
  • Je hebt ruime ervaring met lassen en beschikt bij voorkeur over min. lascertificaat MIG/MAG niv. 3.
  • Je bent bereid om ook op locatie in het buitenland te werken. Afhankelijk van de fase waarin het R&D project verkeert kan dat van een tot enkele weken zijn dat je weg bent van huis.
  • Je beheerst de Nederlandse én Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je bent praktisch ingesteld, toont ondernemerschap en daadkracht.

Interesse?

Paul Bruynen is de manager HR & Recruitment van Christiaens Group en jouw contactpersoon voor deze vacature. Voor aanvullende vragen kun je altijd contact met hem opnemen via: 077 - 399 9500. Uiteraard kun je ook je interesse kenbaar maken door op 'Reageer op deze vacature' te klikken.